19 August 2011

Potret Dkna Abza

TAJUK : Dkna Abza
TARIKH SIAP : 18 Ogos 2011
SAIZ : A4 - 210mm x 297mm
MEDIUM: pensel graphite (hitam putih)
PENERANGAN :
Lukisan Potret untuk pelanggan. Tempahan Softcopy dan Hardcopy
kepunyaan: Adylia Qarissa (http://kasihsuci-whh.blogspot.com/)


GABUNG DUA MENJADI SATU
"Adam, Stacy bergabung meletop.. pusss.." cam tu la lebih kurang.. dua foto menjadi satu.. Kalau nk gabung 4 orang dalam satu pon boleh.. tak kisah ler.. janji foto tu jgn kabur sgt...

NAK LETAK AYAT
Contoh yg ini penempah letak pantun, kalau nk letak apa sahaja ayat silakan lah tapi jgn le suruh teman cipta ayat tu. teman nie pelukis bukan penulis.
GAMBAR KABUR??
Kalau ada foto yg tak pasti samada ia boleh dipotretkan atau tidak, hantar dulu kpd saya sebelum buat bayaran. macam akak Dkna nie buat, setel masalah.

POTRET A4

ok, kalau potret A4 sy sgt suka jika fokus kpd wajah je. kerana ruang terhad. kalau saiz A4 nk lukis penuh satu badan, alamak kecikkk je org nyer.

STEP BY STEP
Ini adalah proses betapa susah payahnyer menyiapkan sebuah potret tapi ada yg kata ia adalah photoshop. nah ini buktinya: "tak main la photoshop". Sy buat nie pasal ada org tuduh sy guna photoshop pastu print.. apa ni? tak aci la camtu, kenapa tak direct tanya pada sy.
lihat di fesbuk: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.246688955362916.66363.202580063107139&type=1



20 comments:

Adylia Qarissa said...

terima kasih yea...maybe tengahari nie dkna terima kiriman potret tu...nanti dkna upload potret nie kat blog dkna...

boleh promosikan blog idham :D

Lia-De-Pinky-Leo said...

cantik! :)

farah hanim said...

wahh
cntiknye
sama la^^

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

sgt cantik... menjadi!! =))

Idham said...

wow. terima kasih. sokongan sgt diperlukan.. ini potret gabung dua foto dalam satu. Memang sronok lukih.

muse said...

wow memang terror lu bro...

Adylia Qarissa said...

dkna dah terima kiriman nie...belum buka lagi, nak jadikan kejutan buat sidia petang nanti...kejutan jugak untuk dkna sebab tak tengok yang real..hihihiiii

Idham said...

sy pulak yg nervous..

Cik Embun said...

wauu... macam nak jugak jaa.. hik3~

Adylia Qarissa said...

dkna dah upload kat blog...

singgah sini http://kasihsuci-whh.blogspot.com/2011/08/potret-hari-raya.html

Idham said...

terima kasih. sy dh baca. :) teruja.

ArezAyreeN said...

bila nak lukis gambar i ngan bini i lah Idham ? hehe .

Idham said...

itu lah.. hantar le gambo..

janaheaven said...

cantik ny hasil tangan awak...=)

anisalya said...

cantik...

Hasrul Hazrin said...

damn sebijik!
HAHAH.. lawo bro..
tone menyerlah...

misyamissyou said...

nmpak susah..tp cantik ^_^

Siti Arfah said...

Cantik sgt potret2 kt sini,, rse tgngin lak nk blaja lukis potret. huhu. :D

Edy Fee said...

wow cntiknye lukisan

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/