31 May 2011

Potret Sha

TAJUK : Sha
TARIKH SIAP : 31 Mei 2011
SAIZ : A4 - 210 x 297mm
MEDIUM: pensel graphite (hitam putih)
PENERANGAN :
Lukisan Potret untuk Sha. rakan blogger di Sha My Heart

>klik potret untuk besarkam gambar<

OK. terima kasih tak terhingga kepada semua rakan-rakan yang memberi sokongan dan pujian melambung. Dah kembang sesangat dah nih.. Ok lupa plak. seperti biasa, kena le letak foto asalnya.. foto asal adalah daripada banner blog sha. Sha: actually saya tak tahu nama penuh nyer..

Ini foto asal. diambil daripada banner blog Sha. Kalau dilihat dari gambar asal nampak tubuh sampai ke pinggang TAPI saya lukis sampai paras dada sahaja. KENAPA ek? pasal saya lebih suka fokus pada wajah. Kalau lukis kebanyakkan tubuh nanti skala dia akan jadi kecik. Bukan saja menyusahkan malah tak nampak terserlah. Saya lebih suka fokus kepada lipatan kain, shining dan bermain dengan bayang bukan bentuk figure.

Sebenarnya lukisan ini boleh siap dalam sehari je tapi teman ambil dua hari. buat separuh pastu tinggal dan sambung balik dan siap juga. Terus sebar di facebook rasmi teman yang diberi nama : Si pelukis Potret.

FESBUK teman sudah pon mencapai lebih 1187 LIKE.. sehingga minit-minit ini. KALAU sudi silalah tambahkan like. Bukan apa , cuma bagi meriah dan sokongan je. Klik pic atas utk terus ke fesbuk teman. "untuk kita-kita aje-yang minat potret". http://www.facebook.com/sipelukispotrait

SELALUnya, teman buat influence proses menyiapkan potret. TAPI teman mintak maap le. Teman terlupa ambil gambo masa step awal tu, so tak dapat le teman tunjukkan influence penyiapan potret ni.

===============================
p/s: Nampaknya pilihanraya dah semakin hampir, Banyak petanda dah nih.. nengok kepada ucapan PM masa himpunan sejuta belia itu hari lain macam je. Pastu pertanguhan kenaikkan harga minyak lagi. TAPI 1 JUN ni, confirm tarif elektrik naik pulak!. alamak. Mungkin pilihanraya pada awal JULAI.. tu teman bagi ramalan je...

4 comments:

A M E ! said...

waa . santek santek . nak juga buleh ? huhu . :)

Idham said...

buleh buleh... hehe

sha said...

wah, pic Sha tu..

TQ2.. =)

Idham said...

saya dh attach pic kat sha tapi terlupa tekan butang sent. mintak maaf bebanyak.